این قسمت احتمالا مورد علاقه ویژه دوستان اهمال کار  و از سلسله قسمت های مربوط به یاد بگیریم چه طور یاد بگیریم است.

اما بریم سراغ پومودورو، پومودورو چیه ؟ پومودورو یک تکنیک خیلی ساده است، اما اثر بخشی اون می تونه شما رو شگفت زده کنه.

پومودور چیزی نیست جز یک زمان سنجی ساده، اما شاید یکی از تنها راه هایی هست که میتونه به کمک اهمال کارها بیاد، تا از شر ساز و کار مغزشون که بسیار فریبکارانه است، خلاص بشوند.

 

اهمال کاری چیست؟

شما تنها کسی نیستید که کارها رو به تعویق می اندازید، قراره از شنبه رژیم بگیرید، از ماه دیگه کتابخون بشید، از هفته دیگه یک روز در میون هر روز ورزش کنید، از شنبه لاغر بشید و هزار تا وعده و وعید از این دست.

مشکل به تعویق انداختن یک مشکل همگانیه، اما خب برای بعضی ها این مشکل خیلی جدی تره مثل خود بنده

به آدم هایی که دچار مشکل به تعویق انداختن به طور جدی هستند، میگن اهمال کار

در ذهن اهمال کارها چه می گذرد؟

ساختار ذهن آدم های عادی شبیه تصویر زیر هست ، خیلی شیک و منطقی یک آدم عاقل و دانا اون جا وجود داره که تصمیم های منطقی میگیره، و فرمون این که الان چه کار کنم دستشه. میشه بهش اعتماد کرد چون عاقل و بالغه.

 

 

اما امان از ساختار مغز اهمال کارها، خیلی پیچیده است 🙂 این شکلیه

 

 

بله ، همه اختلاف در وجود این میمون عزیز و بامزه است، که خب آروم نمیشینه و دوست داره فرمون دست اون باشه

در واقع این میمون جان، وقتی چشمش به یک وظیفه سخت میفته، براش انجام این وظیفه خوشایند نیست. دنبال لذت های آنی و سریعه

پس فوری فرمون رو به دست میگیره که حواستون رو پرت کنه، و یه کار دیگه بهتون نشون میده که هیجان انگیز باشه و بهتون خوش بگذره

مثلا این که به جای کار کردن روی کار اصلیتون، میگه فقط یک دقیقه بریم ایمیل رو چک کنیم و بیایم، و باز کردن میل همانا و غرق شدن در اینباکستون هم همان

خلاصه دائم یه کشمکش این مدلی توی مغزتون برقراره ، جنگ بین جناب میمون بازیگوش و آدم عاقل و بالغ، که معمولا هم میمون جان پیروز میدانه

در واقع اهمال کارها ، برای خلاص شدن از شر حس ناامیدی و دردی که به خاطر انجام یک کار دارند، سعی می کنند یک فعالیت جایگزین پیدا کنند ، فعالیتی که براشون خوشاینده ، و دردش از فعالیت اصلی کمتره.

 

 چه جوری سر این میمون جان رو شیره بمالیم ؟

 

پومودورو ، به همین سادگی به همین خوشمزگی

محقق ها فهمیدند که اگر تنها چند دقیقه روی فعالیتی که دوست ندارید کار کنید، اون حس ناراحت کننده از بین میره.

پومودورو اسم تکنیکی هست که  در اوایل دهه 1980 ، توسط فرانچسکو سیریلو اختراع شد.

 

پومودورو به زبان ایتالیایی یعنی گوجه فرنگی

شکل این زمان سنج شبیه گوجه فرنگی بود.

تکنیک پومودورو صرفا یه روش زمان سنجیه، شما 25 دقیقه روی فعالیتی که میخواین تمرکز می کنید، و بعدش 5 دقیقه به خودتون جایزه میدید. مثل این که بعد از 25 دقیقه ورزش سنگین توی باشگاه ذهنی، 5 دقیقه استراحت کنید.

توی این 5 دقیقه میتونید هر کاری که خوشحالتون می کنه انجام بدید. از گشت و گذار در اینترنت بگیر تا یک فنجون قهوه یا حتی یک کش و قوس حسابی که سرحالتون کنه.

تنها کاری که شما باید بکنید اینه که اول عوامل حواسپرتی رو دور کنید، زمان سنج رو روی 25 دقیقه تنظیم کنید، و تمرکز کنید. به همین سادگی به همین خوشمزگی

این طعم خوشمزگی رو وقتی می چشید که خودتون این روش رو یک مدت امتحان کنید. از اون چیزاییه که تا خودتون  تجربه نکنید، نمی تونید تصور کنید از چه حسی حرف می زنم.

بعد از هر چهار پومودرو هم یک استراحت طولانی تر می تونید داشته باشید، بین 15 تا 30 دقیقه

 

اپلیکیشن های موجود برای تکنیک پومودورو

 

کلی اپلیکیشن آماده و اکستنشن کروم و برنامه برای پومودورو ساختند.

اگه یک اهمال کار قدر باشید، احتمالا به جای این که روی این تکنیک تمرکز کنید، میرید و هر چی اپلیکیشن تو دنیا در این مورد هست رو پیدا می کنید و نصب می کنید.

برای این که دچار این اتفاق نشید لینک چند تا از اون ها رو گذاشتم.

برنامه اندروید تاید

یک اکستنشن ساده پومودورو برای مروگر کروم

برنامه forest هم ، هم اپلیکیشن داره هم اکستنشن کروم، ودسترسیتون رو بعد از استارت زدن به همه چی قطع می کنه، توی این مدت یک درخت رشد می کنه، و هر چی که شما به طور روزانه پومودورو های بیشتری انجام بدید، جنگل سرسبزتری خواهید داشت. البته این برنامه به نوعی برنامه ترک اعتیاد به گوشی هم حساب میشه.

این برنامه هم به خاطر سبز شدن یک درخت، در قبال کاری که انجام می دهید، میتونه انگیزه تون رو بیشتر کنه.

 

 

پ.ن : قسمتی که در مورد ساختار مغز اهمال کارها نوشتم و تصاویرش، برگرفته از این تدتاک بود، پیشنهاد می کنم که خودتون این تدتاک رو ببینید. تدتاک جالبیه و مثال های جالبی در اون هست که دیدنش باعث میشه جناب میمون همیشه تو خاطرتون موندگار بشه. و همیشه یادتون بمونه که ما اون قدرها هم که فکر می کنیم منطقی نیستیم.