قبلا توی این پست در مورد ACT حرف زده بودم که یکی از روش های تراپی بر مبنای پذیرش و تعهد هست، و توضیج داده بودم که چرا فکر می کنم ACT میتونه به بچه های ADHD  خیلی کمک کنه.
دیدم اگر بخوام بقیه اش رو هم نوشتاری بنویسم شاید سخت باشه، برای همین هم از مونا خواهش کردم تا یکی از قسمت های پادکست فرکست که پادکستی برای ADHD ها هست رو به توضیح این روش اختصاص بدیم.

لینک پادکست اینجاست که می تونید از اپلیکیشن های مختلف مثل کست باکست، اسپاتیفای و … بشنوید.

لینک این قسمت در castbox : فر هجدهم- روش درمانی پذیرش و تعهد- مصاحبه با مریم (castbox.fm)

لینک در اسپاتیفای : Fercast فرکست | Podcast on Spotify

 

توی پادکست از روش ACT و بعضی از از تکینک های اصلی که به نظرم جالب و کاربردی بود حرف زدیم.

 

بچه های بیش فعال و روش ACT

اگر  مادر و پدر فرزندی هستید که ADHD داره، بازم پادکست رو گوش کنید، و ازش ایده بگیرید که چه طوری به فرزندتون که بیش فعالی داره یاد بدهید که برای خودش قصه ای از توانمندی هاش بسازه، مطمئن باشید قصه هایی که براش الان میسازید، توی آینده اش معجزه می کنه. قدرت داستان رو دست کم نگیرید.

بچه ای که ADHD داره، به طور معمول به خاطر تفاوتش  یا مشکل ارتباطش با بقیه که گاهی دیرتر از هم سن و سال هاش شکل می گیره، به طور معمول از خیلی جاها طرد میشه، سرزنش میشه، نادیده گرفته میشه یا هیچ وقت احساس تعلق پیدا نمی کنه. پس بهش کمک کنید با ساختن داستان هایی از توانمندی های منحصر به فردی که داره، از الان قصه زندگیش رو تغییر بده.

وقتی به قدرت داستان فکر می کردم، یاد خاطره ای از محمد موسوی  مدیرعامل شرکت فیروز افتادم که از دوسالگی معلول بودند. مادر ایشون با این که بی سواد بوده، روانشناسیش خیلی خوب بوده.

در زمان کودکی محمد، وقتی که ناراحتیش رو از این که نمی تونه با بچه ها بازی کنه می بینه، از پارچه های ساتنی که توی خونه بوده براش یک شنل شبیه لباس پادشاه ها درست می کنه و  بهش میگه سهم تو دویدن و راه رفتن نیست، سهم تو فرمان دادن به بچه هاست، این جا بشین و به بچه ها بگو چطور بازی کنند.

 

باور کنید که قصه ها معجزه می کنند. به خصوص قصه هایی که ما از بچگی می شنویم.

 

اگر این قسمت رو گوش کردید حتما نظرتون رو برام بنویسید.

 

 

پ.ن: امروز که داشتم پادکست Huberman Lab رو گوش میدادم، خیلی برام جالب بود که هابرمن داره تاثیری که قصه ها روی ما میگذاره رو از دیدگاه نوروساینس  توضیح میده. وقتی علم پشت یک ماجرا رو واضح تر می فهمم، قلبم مطمئن تر میشه از این که این روش حتما اثر گذاره.

روش ACT هم روشی هست که خیلی با قصه های زندگی سر و کار داره. ( اگه حوصله دارید  پادکست هابرمن لب رو هم حتما دنبال کنید.  به ویژه این قسمتش که به طور اختصاصی در مورد ADHD و دوپامین هست. بی نظیره این بشر و مدلی که این همه مطلب خفن علمی رو به زبان ساده توضیح میده. )